ייצור מוצרי פלסטיק בסדרות קטנות ובינוניות
ישנם מוצרים טכנולוגים שגודל השוק שלהם מוגבל לכמויות קטנות. מוצרים אלה מתאפיינים בד״כ ברמת מורכבות גבוהה שכן הם נותנים מענה מדויק לצורך מאוד ספציפי. דוגמאות למוצרים אלה ניתן למצוא בין היתר בתחומי הציוד הצבאי והמכשור הרפואי.
חשיבותו של עיצוב המוצר
גם אם יש בידיכם רעיון למוצר יעיל ונחוץ, ואפילו אב טיפוס עובד, יש להשקיע מחשבה מרובה בעיצובו ובהפיכתו אטרקטיבי לפלח השוק המסוים. למעשה, פעמים רבות הממציא אינו מכיר את מגוון אפשרויות של ייצור מוצרי פלסטיק, דבר המתבטא למשל בדגם קיים שאינו נראה טוב ואינו נוח מספיק לשימוש, ולכן סיכויי הצלחתו נמוכים. כאן בדיוק טמונה החשיבות של סיוע מקצועי ממעצב מוצר המתמחה גם בתכנונם של מוצרי פלסטיק, אשר מסוגל לכוון להתאמה אופטימאלית בין המבנה ואופן השימוש, תוך ניצול מרבי של תכונות חומרי הגלם, וזאת במינימום זמן ועלויות. לשם כך, יש לחקור את התכונות והפונקציות המיועדות למוצר, להבין את היבטי האחסון, הלוגיסטיקה וההובלה, ומאידך להכיר היטב את השוק המסוים (כגון מוצרים מתחרים) ואת קהל היעד. כמו כן, בשלב זה כבר יילקחו בחשבון היבטים תכנוניים כאשר העיצוב יותאם אליהם באופן שיקצר את התהליכים הבאים.
עוברים לשלב התכנון
את העיצוב המוסכם אנו מתאימים בשלב הבא לטכנולוגיית הזרקת הפלסטיק, לרבות מיקומו של קו החלוקה והתאמת זוויות החליצה. בד בבד, ניתנים פתרונות טכנולוגיים להיבטים שטרם נפתרו בשלב העיצוב ומבצעים צמצום אופטימאלי של אנדרקטים, חיזוקים היכן שצריך, ויצירת עובי דופן אחיד ככל האפשר. מומלץ בשלב זה לבצע אנליזת זרימה של המוצר לבדיקת נקודות הזרקה מיטביות, מילוי, עיוותים צפויים וכדומה, ובהתאם לכך לעדכן את תכנון המוצר כך שתתקבל בייצור התוצאה הטובה ביותר.
במקרה שהמוצר נדרש לעמוד בכוחות מוגדרים, ניתן לבצע אנליזה של חוזקים (אנליזת אלמנטים סופיים- Finite Elements Analysis – FEA) ולוודא שהמוצר יעמוד בהם.
בניית אב טיפוס
לאחר סיום השלבים הקודמים ניתן לעבור לבניית אב טיפוס, אשר מטרתו לאפשר מגע מוחשי עם המוצר ובהתאם לצורך לבצע בו התאמות, שינויים, תיקונים ושיפורים לפני המעבר לשלב הייצור.
לשם כך, ניתן להשתמש במספר טכנולוגיות כגון עיבוד שבבי או הדפסת תלת מימד, אך הדרך שתמחיש את המוצר באופן הטוב ביותר היא באמצעות בניית תבנית אמיתית בעלת מובלעת אחת (תבנית ניסיונית).
תכנון וייצור תבנית
כעת אנו נכנסים למעשה לתהליך הייצור אשר מתחיל בתכנון תבנית ובמסמך DFM, בו מצויים העקרונות לתכנון וייצור והתבנית (סוג חומר הגלם, מיקום קו חלוקה, טיב שטח המוצר, ועוד). רק לאחר שמתקבל אישור מהלקוח על ה- DFM ניתן להיכנס לעבודה, ומטבע הדברים ישנה חשיבות מרובה לבדיקה יסודית של המסמך על ידי הלקוח.
הייצור עצמו
את השלב האחרון ניתן לחלק לשניים. החלק הראשון הוא סדרת ייצור פלסטיק ראשונה שבה מומלץ לייצר כמויות קטנות יחסית של מוצרים, כך שאם יתגלה צורך בביצוע תיקונים הם לא יהיו כרוכים בעלויות גבוהות מדי.
כעת, לאחר שהסדרות הראשונות משביעות רצון, אפשר לעבור אל הייצור השוטף והחזרתי תוך הבטחת דיוק מלא בין המוצרים הסופיים למקור. הדיוק מתקבל על ידי תיעוד קפדני של התהליך כבר מהייצור הראשון, כולל פרמטרים של מכונות ההזרקה, חומרי הגלם, דוגמאות מאושרות, מפרט איכות, ועוד.
קלין פק מתמחה בייצור איכותי של סדרות קטנות ונותנות מענה עבור ייצור מוצרי פלסטיק ומוצרים אשר משלבים פלסטיק עם חומרים אחרים